Cursul 1
”Interactive teaching – using educational games and new technology in order to enhance learners motivation”
(4 participanti, 7 zile, Germania, organizator Eruditus Association)
Este destinat tuturor tipurilor de cadre didactice si are ca scop echiparea acestora cu idei practice menite sa stimuleza motivatia elevilor si sa creeze un mediu de invatare prietenos, mai atractiv si mai eficient. Ca reactie la tendinta curenta in randul elevilor de a fi tot mai implicati in cultura jocurilor in afara scolii, cursul propune metode interactive ce pot insoti cu succes metodele traditionale pentru a creste atractivitatea activitatilor scolare si implicit participarea elevilor.
Achizitiile in urma participarii includ:
- -cresterea gradului de constientizare privind efectele pozitive ale jocului asupra motivatiei;
- competente de integrare a tehnicilor interactive si ludice in activitatea didactica;
- -competente de creare de materiale si activitati didactice creative;
- cunostinte privind tipuri de resurse digitale educationale;
- competente de literatie digitala si de utilizare a tehnologiei in activitatea didactica;
Cursul 2
”A Satisfying School Experience: Strategies and Skills for Teachers”
(6 participanti, 6 zile, Barcelona, Spania, organizator Europass)
Este creat pentru profesorii ce doresc sa dezvolte un mediu de invatare dinamic si creativ pentru a stimula interesul si motivatia elevilor prin imbunatatirea abilitatilor de comunicare si relationare. Participantii la curs vor participa la o gama larga de activitati si experiente practice ce promoveaza doua directii principale: a) cresterea gradului de implicare a elevilor in propria educatie, prin stimularea stimei de sine si autonomiei; b) cresterea gradului de cooperare si coeziune intre profesori, elevi si familie in vederea prevenirii relatiilor negative scoala – familie si crearii unui mediu scolar satisfacator pentru toate partile implicate. Achizitii:
- cresterea gradului de constientizare asupra importantei starii de bine si entuziasmului in institutiile scolare;
- cunostinte despre motivatie si cum poate fi stimulata;
- competente de stimulare a creativitatii si gandirii critice in randul elevilor;
- competente de organizare a activitatilor de auto-cunoastere;
- competente de comunicare si relationare cu elevii, parinti si colegi
- competente de creare a coeziunii de grup si organizare de activitati de „team building”
Pe langa rezultate de invatare specifice fiecarui curs in parte, o achizitie comuna tuturor participantilor la prezentul proiect de mobilitate este consolidarea si perfectionarea competentelor de comunicare profesionala in limba de desfasurare a cursului, lb.engleza, si interactiunea cu participanti din alte tari in alte limbi cunoscute acestora. De asemenea, se anticipeaza o crestere / formare a abilitatilor de a lucra colaborativ in grupuri transnationale, esentiala pentru potentiale colaborari europene viitoare. La nivel atitudinal, se anticipeaza o crestere a increderii in abilitatile proprii, a entuziasmului si motivatiei profesionale ce se vor transmite si elevilor. Datorita interactiunii cu cadre didactice din alte tari, deschiderea catre culturi si perspective diferite va fi, de asemenea mai ridicata, ca si cunostintele despre cultura si civilizatia tarilor organizatoare. In plus, aceste participari vor stimula dorinta de explorare ulterioara a domeniului in care s-au familiarizat si de realizare de viitoare parteneriate educative, europene sau nationale.